'Baker wacht contractverlenging en mag wederom voor twee jaar verhuurd worden'

'Baker wacht contractverlenging en mag wederom voor twee jaar verhuurd worden'

04-07-2017 10:12
6

Chelsea lijkt nog altijd niet van plan om voormalig Vitesse-huurling Lewis Baker bij het eerste elftal te betrekken. Desondanks staan The Blues volgens verschillende Engelse media op het punt om de 22-jarige middenvelder een nieuw contract aan te bieden.

Baker is deze zomer bij Chelsea teruggekeerd nadat hij twee seizoenen op huurbasis voor Vitesse heeft gespeeld. Chelsea ziet in hem een belangrijke speler voor de lange termijn, maar wil hem eerst nog eens twee seizoenen uitlenen, nadat zijn tot medio 2019 doorlopende contract is verlengd. Zeven Engelse clubs, vier uit de Premier League en drie uit het Championship, zouden al interesse hebben getoond voor Baker.

De tweebenige middenvelder kwam in twee seizoenen bij Vitesse tot vijftien competitiedoelpunten in 64 Eredivisie-wedstrijden. Baker heeft genoten van zijn tijd in Arnhem, maar hoeft niet meer terug naar Nederland, zo laat hij weten tegenover Engelse media. "Ik heb toch kleine dingetjes van thuis gemist. In Nederland heb ik veel geleerd, maar ik wil graag terug naar Engeland."