Cocu: Het kan zijn dat we hem opnieuw in de Eredivisie willen verhuren

Cocu: "Het kan zijn dat we hem opnieuw in de Eredivisie willen verhuren"

05-07-2017 09:43
35

Het is onzeker of Jordy de Wijs bij PSV aan het nieuwe seizoen begint. Phillip Cocu wil de verdediger niet koste wat kost bij de hoofdmacht houden.

De Wijs, die in de tweede seizoenshelft als huurling indruk maakte bij Excelsior, keerde deze zomer terug in Eindhoven. Helemaal zeker dat hij blijft, is Cocu nog niet. "De komende weken wordt dat duidelijk", aldus de PSV-trainer tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik wilde Jordy nu per se terug bij de groep hebben en als er een situatie ontstaat waarin hij weinig uitzicht heeft op speeltijd, kan het zijn dat we hem opnieuw in de Eredivisie willen verhuren."

PSV begint over drie weken aan de Europa League-klus. Cocu hoopt dan zijn selectie wel zo'n beetje op orde te hebben. "In onze selectie willen we de dingen zo snel mogelijk op orde hebben, maar zijn we ook afhankelijk van anderen", zegt hij. Enige haast is geboden. "We gaan niet tot ver in augustus wachten", zegt Cocu over de geplande transfer van Marco van Ginkel (Chelsea). "We zijn daar volop mee bezig."