FC Groningen maakt uitzondering en sluit huurdeal: 'Dat past goed bij ons'

FC Groningen maakt uitzondering en sluit huurdeal: 'Dat past goed bij ons'

05-07-2017 11:09
12

FC Groningen haalt Todd Kane terug naar Nederland. De 23-jarige rechtsback wordt komend seizoen gehuurd van Chelsea, bevestigt de eredivisionist via de officiële kanalen.

Kane is al in Groningen en sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Ernest Faber, met wie hij eerder samenwerkte bij NEC. De nieuweling gaat het shirt met rugnummer 2 dragen. Groningen heeft geen optie tot koop bedongen. "Hij is een dynamische, snelle en goede verdediger met aanvallende kwaliteiten. En met name dat laatste past goed in onze speelstijl", verklaart technisch manager Peter Jeltema op de clubsite.

Groningen kiest in principe niet voor huurdeals, maar voor Kane wordt een uitzondering gemaakt. Het weegt mee dat Faber goede ervaringen heeft met de vleugelverdediger, die sinds zijn zevende rondloopt bij Chelsea. Hij kwam eerder op huurbasis uit voor Preston North End, Blackburn Rovers, Bristol City en Nottingham Forest. Kane moet Hans Hateboer, die in de winterstop naar Atalanta Bergamo vertrok, doen vergeten.