Nederlandse verdedigers opvallend populair: Er zit nog geen Jaap Stam bij

Nederlandse verdedigers opvallend populair: "Er zit nog geen Jaap Stam bij"

06-07-2017 07:45
16

Voetbalmakelaar Rob Jansen vindt het opmerkelijk dat Nederlandse verdedigers zo in trek zijn in het buitenland. Dit vertelt hij in gesprek met De Volkskrant.

Rick Karsdorp (AS Roma), Nathan Aké (Bournemouth) en Terence Kongolo (AS Monaco) vertrokken voor vele miljoenen naar het buitenland, terwijl Virgil van Dijk en Stefan de Vrij vermoedelijk ook nog een flinke transferklapper gaan maken. "Hoe dit kan? Goede vraag", aldus Jansen. "Er zit nog geen Jaap Stam bij."

Dat Monaco bij Kongolo terecht is gekomen, kan de makelaar wel begrijpen. "Ze zochten een opvolger voor linksback Mendy, die vermoedelijk naar Manchester City vertrekt. Mendy is een speler die telkens opkomt langs de zijlijn. Dat deed Kongolo ook bij Feyenoord. Hij past perfect in de Franse competitie. Maar hij moet het allemaal nog bewijzen."

Kongolo is echter niet de enige die het nog moet bewijzen volgens Jansen. "Van Dijk staat op de nominatie om records te breken, maar hij speelt nu nog gewoon bij Southampton. De Vrij en Hoedt vormen geregeld het centrale duo bij Lazio, maar ze zijn niet de belangrijkste spelers van het elftal."