Hake lyrisch over 'interessante speler': Blij dat we hem in huis hebben

Hake lyrisch over 'interessante speler': "Blij dat we hem in huis hebben"

07-07-2017 07:57
3

René Hake is niet blij met het aanstaande vertrek van Kamohelo Mokotjo. De middenvelder staat op het punt om naar het Engelse Brentford te verkassen. De trainer van FC Twente wordt echter blij van aanwinst Nikola Gjorgjev.

"Het verrast ons natuurlijk niet, want elke transferwindow werd zijn naam in verband gebracht met allerlei clubs. Maar net als het vertrek van Mateusz Klich (Leeds United, red.) is dit een groot verlies. Kamo was een bepalende speler voor ons", zegt Hake over Mokotjo in gesprek met TC Tubantia.

De kans dat Twente een vervanger haalt voor Mokotjo, is klein. De middenvelder had in Enschede nog maar een eenjarig contract. Gepaard met zijn hoge salaris vond Twente het noodzakelijk om hem nu te verkopen. "Met Danny Holla hadden we al op het vertrek van Mokotjo ingespeeld", zegt Hake.

Dan komt Hake met lovende woorden voor Gjorgjev, de negentienjarige aanvaller die voor twee seizoenen wordt gehuurd van Grasshoppers. "Hij is een interessante speler, die zowel aan de rechterkant als op 10 kan spelen. Ik ben echt blij dat we hem in huis hebben. Dat de club hem verhuurt heeft niets met zijn sportieve prestaties te maken. In sommige landen spelen er ook nog andere zaken een rol of je nog in beeld bent of niet."