Verdediger baalt van beslissing Sparta: 'Niet dat ik daar niet over gesproken heb'

Verdediger baalt van beslissing Sparta: 'Niet dat ik daar niet over gesproken heb'

07-07-2017 09:22
12

Rick van Drongelen bereidt zich momenteel met Sparta voor op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De achttienjarige verdediger had evenwel liever met Oranje onder 19 deelgenomen aan het EK.

"Ik had daar graag willen staan", zegt Van Drongelen tegen RTV Rijnmond. Sparta besloot hem tot zijn spijt bij de selectie te houden. "Het is niet dat ik daar niet met de club over heb gesproken, maar ik heb de keuze van Sparta moeten accepteren."

Wedden

Meer odds

"Ik volg de wedstrijden en heb veel contact met Ajax-speler Dani de Wit, die wel op het toernooi in Georgië is. Zo'n Europees Kampioenschap is prachtig om te spelen", vervolgt Van Drongelen, die ondanks zijn afwezigheid zijn steentje probeert bij te dragen. "Voor de eerste wedstrijd heeft de bondscoach gevraagd of ik een videoboodschap kon inspreken. Ik heb ze veel succes gewenst en gezegd dat ze net als in de voorbereiding van Duitsland moesten winnen. En dat is weer gelukt."

Oranje onder 19 verloor, na de eerdere 4-1 zege op Duitsland, donderdagavond zijn tweede groepswedstrijd met 1-0 van Engeland. Zondag wacht het laatste groepsduel met Bulgarije.