Bij PSV geflopte Deen verdient na goede periode transfer naar Premier League

Bij PSV geflopte Deen verdient na goede periode transfer naar Premier League

07-07-2017 10:19
11

Mathias Jörgensen speelt komend seizoen in de Premier League. De verdediger heeft vrijdag een contract getekend bij promovendus Huddersfield Town.

De 27-jarige oud-PSV'er komt over van FC Kopenhagen, dat hem in 2014 terughaalde na een mislukt avontuur in Eindhoven. Naar verluidt betaalt Huddersfield Town ruim vier miljoen euro voor de international van Denemarken, die een driejarig contract tekent in de Premier League. 'Zanka' is alweer de tiende nieuweling bij Huddersfield deze zomer: eerder kwamen Stevie Mounié, Aaron Moy, Tom INce, Laurent Depoitre, Scott Malone, Elias Kachunga, Danny Williams, Kasey Palmer (huur) en Jonas LÖssl (huur).

"Mathias is een zeer complete verdediger met veel ervaring in elke competitie waarin hij gespeeld heeft", zegt coach David Wagner. "Zijn fysiek en voetbalintelligentie zijn van grote waarde in de Premier League en hij heeft een super professioneel karakter." Jörgensen werd gekocht vanwege de zware blessure van John Stankovic, die pas volgend jaar terugkeert.