Arsenal komt met bijzonder nieuws: Arsenal-aanvoerder wordt hoofd opleidingen

Arsenal komt met bijzonder nieuws: Arsenal-aanvoerder wordt hoofd opleidingen

07-07-2017 13:22
12

Een opvallende carrièremove voor Per Mertesacker: de Duitse aanvoerder van Arsenal speelt nog één jaar in de Premier League en wordt dan 'academy manager' in het Emirates Stadium.

Dat bevestigt Arsenal vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Het komende jaar wordt Mertesacker klaargestoomd voor zijn nieuwe job, terwijl hij 'gewoon' beschikbaar blijft voor manager Arsène Wenger. Door blessures verloor Mertesacker (32) afgelopen jaar zijn basisplaats.

"Per is een exceptionele kerel en een groot voorbeeld voor jonge spelers", verklaart Wenger op de Arsenal-website. "Hij denkt na over het spelletje en doet er alles aan om jonge spelers zo goed mogelijk te begeleiden. Een inspiratiebron voor iedereen binnen de academy."

Op dit moment is Luke Hobbs de hoofd opleidingen bij Arsenal. Hij nam afgelopen seizoen het stokje over van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Andries Jonker. Mertesacker: "Dit is het begin van een nieuwe hoofdstuk voor mij en ik ben blij dat ik onderdeel blijf van de Arsenal-familie."