Sanogo keert terug naar Frankrijk na transfervrij vertrek bij Arsenal

Sanogo keert terug naar Frankrijk na transfervrij vertrek bij Arsenal

07-07-2017 18:34
8

Yaya Sanogo heeft een nieuwe club gevonden. De 24-jarige spits, die een ongelukkige periode kende als huurling bij Ajax, heeft een driejarig contract getekend bij Toulouse, zo maakten de Fransen vrijdag bekend. Hij komt transfervrij over van Arsenal.

Arsenal nam Sanogo in 2013 over van Auxerre en stalde de spits in het seizoen 2015/2016 in Amsterdam, maar dat werd geen succes. De boomlange Fransman kwam in drie duels slechts 47 minuten in actie en werd na een halfjaar terug naar Engeland gestuurd. Daar speelde hij vervolgens op huurbasis voor Charlton Athletic, wat ook niet goed uitpakte.

Het contract van Sanogo liep deze zomer af en Arsenal besloot dat dus niet te verlengen. De aanvaller kon daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Die heeft hij gevonden in Toulouse, de nummer dertien van het voorbije seizoen in de Ligue 1.

Sanogo was vaak het middelpunt van grappen bij Arsenal-fans door zijn motoriek en tegenvallende prestaties. De spits maakte één goal voor Arsenal in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund in het seizoen 2014/'15.