Paris Saint-Germain verrast en haalt opvolger van Maxwell uit Spanje

Paris Saint-Germain verrast en haalt opvolger van Maxwell uit Spanje

07-07-2017 19:06
6

Paris Saint-Germain heeft in Yuri Berchiche een nieuwe linksback gevonden. De Spanjaard is in het Parc des Princes de opvolger van oud-Ajacied Maxwell. Hij tekent een contract voor vier jaar en komt voor vijftien miljoen euro over van Real Sociedad.

De inmiddels 27-jarige Berchiche speelde in zijn jeugd voor de Baskische rivalen Real Sociedad en Athletic Bilbao, waarna Tottenham Hotspur hem oppikte. Een doorbraak in Londen bleef evenwel uit. Na twee verhuurperiodes vond de vleugelverdediger onderdak in zijn geboorteland bij derdeklasser Real Unión. Daar maakte hij dusdanig veel indruk dat Real Sociedad hem terugnam.

Het afgelopen seizoen was Berchiche een onbetwiste basisspeler. Hij begon liefst 35 keer in de basis in de Primera Division, waarin hij drie keer scoorde. Bij PSG is hij de opvolger van Maxwell, die anderhalve maand geleden afzwaaide. "Het is een eer om het shirt van de club te dragen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier de perfecte omgeving zal vinden om mijn potentie te benutten."