Plek kwijt bij Heerenveen én Willem II: Kan in paar weken helemaal anders zijn

Plek kwijt bij Heerenveen én Willem II: "Kan in paar weken helemaal anders zijn"

08-07-2017 13:25

Branco van den Boomen is na een mislukte periode bij sc Heerenveen en Willem II weer terug bij FC Eindhoven. De nog maar 21-jarige middenvelder legt uit wat er mis is gegaan voor hem in de Eredivisie.

Van den Boomen stapte in 2015 over van Eindhoven naar sc Heerenveen. "Ik zou in Friesland een jaar aan het niveau wennen en de opvolger worden van Marten de Roon", zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Die vertrok opeens die zomer al. Daarna kreeg ik al snel het vertrouwen en stond ik zes wedstrijden basis. Dat was geen vrijdagavondvoetbal meer. Ik stond opeens tegen Guardado en Pröpper van PSV, dat we op 1-1 hielden. Toen vertrok trainer Dwight Lodeweges en kwam Foppe de Haan. Ik was meteen m’n plek kwijt. Al heb ik dat seizoen nog wel meer dan twintig wedstrijden gespeeld."

Ook bij Willem II, waar Heerenveen hem door de komst van Stijn Schaars aan verhuurde, liep het niet zoals verwacht. "Ik werd gehaald als vervanger van Anouar Kali, die zou er vier tot zes maanden uitliggen met een blessure. Kali was opeens veel sneller hersteld, dus ik was mijn plek weer kwijt. Schaars en Kali zijn waarschijnlijk de beste spelers van die twee ploegen, dus dan heb je het gewoon heel moeilijk. Als je dat vantevoren weet, maak je misschien andere keuzes." Het was wel een leerzame ervaring, stelt Van den Boomen. "Het perspectief kan in een paar weken helemaal anders zijn. Daar word je zelf ook wel wat harder van."