Feyenoord-concurrentiestrijd 'fifty-fifty': 'Al aantal jaren meegemaakt'

Feyenoord-concurrentiestrijd 'fifty-fifty': 'Al aantal jaren meegemaakt'

08-07-2017 20:25
16

Kevin Diks moet bij Feyenoord de concurrentiestrijd aangaan met Bart Nieuwkoop en denkt dat de kans dat hij komend seizoen de voorkeur krijgt 'fifty-fifty' is. De huurling van Fiorentina hoopt dat hij sterker is geworden van zijn huurperiode bij Vitesse, waar hij niet alles speelde.

"Gewoon fifty-fifty. Wie het beter doet, speelt", zegt de rechtsback tegen FOX Sports. "Dat heb ik nu al een aantal jaren meegemaakt. Ik hoop dat ik nu sterker ben geworden en dat ik mag spelen. Als ik de strijd kan winnen, is dat een nieuwe stap. Dat begint bij de eerste training en de eerste wedstrijd. Hier ligt de lat iets hoger. Iedereen staat nu op nul."

Diks kon niet wachten tot hij zijn eerste wedstrijd mocht spelen met Feyenoord. Zaterdagmiddag werd er met 0-5 gewonnen van FC Lisse. "Ik stond te trappelen na een weekje trainen. Daar is de voorbereiding voor. Het was de eerste paar minuten even wennen, maar dan gaat het vanzelf. Het is een nieuwe club, hè. Nieuwe speelstijl, maar die ligt me wel. Dus dat is alleen maar beter. Het gaat goed. Ik kan m'n eigen spelletje spelen."