Relatief goed Nouri-nieuws uit Oostenrijk; Ajax cancelt na training ook oefenduel

Relatief goed Nouri-nieuws uit Oostenrijk; Ajax cancelt na training ook oefenduel

09-07-2017 20:04
72

De oefenwedstrijd van Ajax tegen Rijnsburgse Boys van dinsdagavond gaat niet door. De Amsterdammers melden via de officiële kanalen dat het duel is afgelast na de gebeurtenis rond Abdelhak Nouri van zaterdagavond.

Ajax zou oorspronkelijk dinsdagavond aantreden op het sportpark van de Rijnsburgse Boys, maar dat gaat dus niet door. Volgens het bericht van Ajax zijn de spelers van de Amsterdammers niet in staat om een oefenwedstrijd te spelen. Eerder werd al de training van maandag afgelast

Update Nouri
Ondertussen wordt Nouri in Oostenrijk nog altijd in slaap gehouden op de intensive care. De Ajacied heeft een goede nacht achter de rug en heeft minder medicatie nodig, zo luidt de update van Ajax. Rond 19.00 uur zaterdagavond was de situatie van de middenvelder 'zeer stabiel'. De club verwacht tot maandagavond geen updates vanuit Oostenrijk over de gezondheid van Nouri. 

Tijdens een oefenduel met Werder Bremen werd Nouri getroffen door hartritmestoornissen. Hij zakte in elkaar en werd langdurig gereanimeerd op het veld, waarna hij per traumahelikopter werd afgevoerd.