Ik hoorde dat 'Feyenoord-supporters' mij dood wensten op internet

"Ik hoorde dat 'Feyenoord-supporters' mij dood wensten op internet"

09-07-2017 21:36
48

Dat de eerlijkheid van Bram van Polen niet altijd gewaardeerd wordt, merkte de aanvoerder van PEC Zwolle eerder dit jaar na een interview voor de camera van FOX Sports. Terwijl Feyenoord en Ajax volop in een titelstrijd verwikkeld waren, sprak Van Polen zijn steun uit richting de Amsterdammers. Dat leverde hem bedreigingen op vanuit Rotterdam. 

"Ik probeer in mijn interviews altijd zo eerlijk mogelijk te zijn. Ik hoorde dat 'Feyenoord-supporters' mij dood wensten op internet. Het interesseert me niets omdat ik het niet lees, maar zoiets zegt meer over zulke mensen dan over mij", aldus de routinier in gesprek met ELF Voetbal Magazine. 

"Voetbal heeft in het extreme dat je de ene week de held kunt zijn, terwijl je een week later weer met de grond gelijk gemaakt kunt worden. Sociale media versterken dat. Mensen denken helemaal niet meer na over wat ze zeggen en schreeuwen op internet. Dat kan voor jonge gasten soms best heftig zijn."

Van Polen gunde Ajax overigens de titel vanwege zijn vriend Diederik Boer, die afgelopen seizoen nog onder contract stond in de Arena. Inmiddels is Boer weer speler van PEC.