Vitesse komt achttien dagen later met bevestiging: Qazaishvili maakt transfer

Vitesse komt achttien dagen later met bevestiging: Qazaishvili maakt transfer

10-07-2017 10:50
6

Valeri Qazaishvili vertrekt definitief bij Vitesse. Dat leek twee weken geleden al officieel toen de transfer door San Jose Earthquakes gemeld werd, maar Vitesse bevestigt de deal achttien dagen later pas.

Maandagochtend melden de Arnhemmers dat er een akkoord ligt met de ploeg uit de Major League Soccer. De 24-jarige Georgiër stapt per direct over. Het seizoen in de MLS is halverwege, waardoor de aanvallende middenvelder direct aan de bak kan. San Jose Earthquakes staat na negentien wedstrijden op de vijfde plek.

Vorig seizoen werd Qazaishvili al verhuurd aan Legia Warschau en nu is zijn vertrek bij Vitesse definitief. In totaal speelde hij 104 wedstrijden voor de Arnhemmers en scoorde hij 25 keer. In Amerika komt hij Danny Hoesen, oud-speler van Ajax en FC Groningen, tegen.

Joost de Wit, directeur van Vitesse, kondigde vorige maand al aan dat de club mee wilde werken aan een vertrek. "De technische staf heeft inderdaad besloten om Qazaishvili te laten gaan. En we kunnen nu natuurlijk ook nog een transfersom voor hem krijgen."