ADO bevestigt interesse in Groningen-doelwit: 'Een soort Mike Havenaar'

ADO bevestigt interesse in Groningen-doelwit: 'Een soort Mike Havenaar'

10-07-2017 14:56
14

ADO Den Haag is gecharmeerd van Lars Veldwijk. De lange spits, die recentelijk liet optekenen dat hij volgend seizoen weer in de Eredivisie speelt, is in beeld als opvolger van Mike Havenaar.

Havenaar vertrok vorige week naar Vissel Kobe uit Japan en met een deel van het vrijgekomen geld gaat ADO de transfermarkt op. Veldwijk is één van de kandidaten. Ook FC Groningen heeft hem op de korrel. "Hij is op een zijspoor geraakt bij Kortrijk", weet technisch manager Jeffrey van As tegenover Voetbal International. "Hij is wel het type spits dat wij zoeken, een soort speler als Mike Havenaar. Lang, sterk en balvast."

ADO is verder in gesprek met Wilfried Kanon over een langer verblijf. De 23-jarige Ivoriaan liep 1 juli uit zijn contract, maar kan tegen nieuwe voorwaarderen terugkeren in Den Haag. "We zijn met de FBO (federatie voor betaald voetbalorganisaties, red.) in gesprek over wat er qua creatieve oplossingen mogelijk is met zijn contract", vertelt Van As aan VI. "We gaan niets doen wat niet mag of wat in een schemergebied ligt. Maar ik ben er wel positief over dat het gaat lukken. Ook omdat hij zelf gewoon heel graag wil blijven."

Lees ook: ADO bindt concurrentiestrijd aan met Groningen: "Die staat op ons lijstje"