Domper voor Oranje O19 in aanloop naar halve finale: 'Van dag tot dag bekijken'

Domper voor Oranje O19 in aanloop naar halve finale: 'Van dag tot dag bekijken'

11-07-2017 08:17
7

Oranje onder 19 heeft in aanloop naar de halve finale tegen Portugal op het EK een flinke domper te verwerken gekregen. PSV-spits Joël Piroe mist waarschijnlijk de clash met de Portugezen. In het duel met Engeland (0-1 verlies) kreeg hij een enorme beuk in zijn rug.

Door de val moest Piroe ook het laatste groepsduel met Bulgarije (1-1) missen. Hij kampt momenteel met een hersenschudding en zijn situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden, meldt De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"We bekijken zijn situatie echt per dag", zegt bondscoach Maarten Stekelenburg tegen de ochtendkrant. "We monitoren alles heel precies. Zo doen we testjes, overigens bij alle spelers, hoe zijn reactiesnelheid bijvoorbeeld is. Daarbij stel je ook altijd de vraag hoe verstandig het is om hem nog hier te houden, in plaats van hem terug naar PSV te sturen. Maar we gaan nog steeds van het beste uit. We hopen allemaal van harte dat hij het redt, maar ik ben bang dat de halve finale net iets te vroeg komt."

Stekelenburg weet dat Portugal een taaie tegenstander is. "We hebben de Portugezen op dit EK twee keer gezien en daarvan kunnen we verschillende dingen verwachten. Ze zijn natuurlijk technisch vaardig, maar kunnen ook een wedstrijd 'dood' maken. Daar zijn ze al heel slim in."