'Volgende Koeman-klapper op komst: sterspeler van De Boer nieuwste doelwit'

'Volgende Koeman-klapper op komst: sterspeler van De Boer nieuwste doelwit'

11-07-2017 08:56
20

Everton heeft het oog laten vallen op Christian Benteke. De Belgische spits van Crystal Palace moet op Goodison Park in de voetsporen treden van zijn landgenoot Romelu Lukaku. Sky Sports meldt dat dinsdag. 

The Toffees verkochten Lukaku voor ongeveer 85 miljoen euro aan Manchester United. Manager Ronald Koeman gaat nu op zoek naar een vervanger voor de topscorer van afgelopen seizoen. Benteke zou bovenaan het verlanglijstje staan. Een jaar geleden nam Palace de Belg over van Liverpool. Er werd toen zo'n 40 miljoen euro voor hem betaald. 

Everton contracteerde met Sandro Ramirez (Málaga) en Wayne Rooney (Manchester United) al twee nieuwe aanvallers. Die twee zijn echter niet gehaald als directe vervangers van Lukaku. Koeman wil en mag nog een klapper maken op de transfermarkt. Benteke (26) maakte afgelopen jaar vijftien competitiedoelpunten namens Palace. 

De formatie uit Liverpool gaf in de afgelopen weken al gigantisch veel geld uit op de transfermarkt. Voor Ajax-captain Davy Klaassen werd 27 miljoen betaald. Michael Keane (Burnley) kostte 30 miljoen.