Verbeek reageert op Bochum-ontslag: Ik vind het op zich ook wel moedig

Verbeek reageert op Bochum-ontslag: "Ik vind het op zich ook wel moedig"

11-07-2017 13:35
24

Gertjan Verbeek reageert dinsdag tegen Voetbal International op zijn ontslag bij VfL Bochum. Tot een enorme clash met de spelersgroep is het nooit gekomen, stelt de coach.

Tijdens het trainingskamp zou de relatie tussen Verbeek en de spelersgroep vertroebeld zijn geraakt."Ik heb geen speler naar huis gestuurd, we hebben elkaar ook niet de tent uitgevochten, er is in Vaals niets opzienbarends gebeurd", reageert Verbeek. "Er is sprake van een cumulatief proces. Vorig seizoen verliep al moeizaam en de oorzaken daarvoor kwamen in deze voorbereiding ook weer aan de oppervlakte. Daar hebben we de afgelopen weken over gesproken, dat leverde spanningen op. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in de beslissing die de leiding nu genomen heeft."

Ook over de middelen die nodig zijn om volgend seizoen naar de Bundesliga te promoveren waren de partijen het oneens. "Als je ambitie hebt horen daar echter ook consequenties bij. Over wat die inhouden en hoe die door te voeren, verschilden we van inzicht", zegt Verbeek. "De afgelopen weken werd het steeds lastiger om consensus te vinden. Ik ben veeleisend, dominant en heb een mening. In het belang van VfL Bochum heb ik die steeds weer gegeven. Als de ideeën van de clubleiding echter afwijkend zijn kom je op een gegeven moment steeds meer tegenover elkaar te staan. Ik ben er het karakter niet naar om naar de pijpen van de club te dansen, omgekeerd gold voor de leiding hetzelfde."

"Ik vind het op zich ook wel moedig dat de leiding deze beslissing nu genomen heeft", besluit Verbeek. "De nieuwe trainer heeft daardoor in ieder geval nog ruim twee weken de tijd om de selectie naar zijn hand proberen te zetten."