De Boer 'maakt weg vrij voor Cillessen': doelman vertrekt voor paar miljoen

De Boer 'maakt weg vrij voor Cillessen': doelman vertrekt voor paar miljoen

11-07-2017 19:25
19

Frank de Boer ziet reservedoelman Steve Mandanda vertrekken bij Crystal Palace. De 32-jarige Fransman zet zijn loopbaan voort bij Olympique Marseille, de club die hij eerder al negen seizoenen diende. Hij tekent voor drie jaar in het Stade Vélodrome.

Volgens Franse media ontvangt Crystal Palace een bedrag tussen de twee en zes miljoen euro voor Mandanda, afhankelijk van behaalde bonussen. De doelman, 24-voudig Frans international, stond de afgelopen twee jaar onder contract bij The Glaziers, maar hij moest het afgelopen seizoen voorrang verlenen aan Wayne Hennessey onder de lat.

Een terugkeer van Mandanda naar Marseille, waar hij tussen 2007 en 2016 al actief was, lag daardoor in de lijn der verwachting. De 32-jarige sluitpost kon immers niet leven met zijn reserverol. De Boer kan nu opzoek naar een nieuwe doelman. Jasper Cillessen werd al meermaals gelinkt aan een overstap naar Selhurst Park.

Cillessen verruilde Ajax vorige zomer voor FC Barcelona. In Camp Nou is de Oranje-international tweede keus achter Marc-André Ter Stegen.