Cocu vindt vergelijking onterecht: Jorrit Hendrix is geen Andrés Guardado

Cocu vindt vergelijking onterecht: "Jorrit Hendrix is geen Andrés Guardado"

12-07-2017 07:58
63

PSV-trainer Phillip Cocu vindt het niet realistisch dat er gedacht wordt dat Jorrit Hendrix de naar Real Betis vertrokken Andrés Guardado zomaar doet vergeten. Dat zegt de coach in Voetbal International.

"We gaan nu Jorrit Hendrix met Guardado vergelijken en dat moeten we nooit doen", vindt Cocu. "Ik snap dat het waarschijnlijk toch gaat gebeuren, maar niet door mij. Jorrit Hendrix is geen Andrés Guardado. Hij is een ander type speler, maar ze kunnen wel allebei op dezelfde positie spelen. De invulling van die rol binnen het elftal zal iets anders worden met Jorrit dan met Andrés. Het team en de spelers zullen daarop moeten anticiperen."

Wedden

Meer odds

Bovendien is het nog maar de vraag hoe Hendrix zich fysiek een heel seizoen staande houdt. In het verleden kampte de middenvelder regelmatig met blessures. "Maar als Jorrit zich doorontwikkelt tot een bepaald niveau, dan moet hij op een gegeven moment ook een kans krijgen in de basis. Dat wil niet zeggen dat hij geen concurrent krijgt, want als je bij PSV speelt, is er altijd concurrentie", aldus Cocu.