'Koeman was geen kandidaat voor ons. Hij voldeed niet aan het profiel'

'Koeman was geen kandidaat voor ons. Hij voldeed niet aan het profiel'

12-07-2017 11:41
70

Danny Blind is 'voetbalinhoudelijk een van de beste coaches met wie de KNVB ooit heeft gewerkt'. Dat zegt voormalig directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in een groot interview met Voetbal International. In de kritiek op de aanstelling van Blind in 2015 kan hij zich niet vinden. 

De voormalig bondscoach had amper ervaring als zelfstandig trainer toen de KNVB hem in juli 2015 aanstelde als opvolger van Guus Hiddink. "Maar in het verleden kon dat ook gezegd worden van Frank Rijkaard en Marco van Basten. Volgens mij hebben die het heel aardig gedaan", countert Van Oostveen. 

"Een bondscoach hoeft niet 44 jaar ervaring te hebben als clubtrainer. Omdat het een heel ander vak is", vervolgt hij. Ronald Koeman was in de ogen van fans en media dé droomkandidaat om Louis van Gaal op te volgen in 2014. De KNVB sloeg echter een andere weg in. 

"Koeman was op dat moment geen kandidaat voor ons. We hebben op basis van diverse gesprekken, ook informele met enkele spelers, een profiel gemaakt. Daar voldeed Koeman niet aan. We zochten een senior die goed is in people-management. Dat werd Hiddink."