Update: 'Club wil Riedewald uiterlijk vrijdag binnen hebben; hogere transfersom'

Update: 'Club wil Riedewald uiterlijk vrijdag binnen hebben; hogere transfersom'

13-07-2017 07:05
32

Jaïro Riedewald staat op het punt de tweede zomerversterking van Crystal Palace te worden. De club van manager Frank de Boer heeft een principe-akkoord bereikt met de twintigjarige Ajacied.

Dat meldt kwaliteitskrant The Guardian woensdagavond. Riedewald ziet een transfer naar Crystal Palace zitten en heeft zijn woord gegeven. Nu ligt de bal bij de clubs. Palace wil acht miljoen euro betalen voor Riedewald en verwacht wordt dat Ajax daarmee akkoord gaat. Door diverse clausules kan het bedrag de komende jaren verder oplopen.

Wedden

Meer odds

Riedewald stond ook in de belangstelling van West Bromwich Albion, Leicester City, Stoke City en het Everton van Ronald Koeman. De aanwezigheid van De Boer bij Crystal Palace gaf uiteindelijk de doorslag. Hij wordt na Ruben Loftus-Cheek, die wordt gehuurd van Chelsea, de tweede zomerversterking op Selhurst Park.

Riedewald, drievoudig Oranje-international, moet De Boer meer opties geven in zijn verdediging, gezien het feit dat Palace de concrete belangstelling voor Mamadou Sakho niet doorzet. Liverpool wil minimaal 35 miljoen euro voor hem en hebben dat is de Premier League-club te gortig.

Update 13 juni 07.00 uur: Crystal Palace hoopt binnen 24 uur een akkoord te hebben bereikt met Ajax en Jaïro Riedewald, over de transfer van laatstgenoemde. Dit meldt De Telegraaf donderdagochtend. Het Engelse The Guardian noemde eerder een bedrag van acht miljoen euro, maar volgens De Telegraaf betaalt de club van trainer Frank de Boer zo'n negen miljoen voor Riedewald.