'ADO verlengt contract: verdediger wordt noodgedwongen absolute grootverdiener'

'ADO verlengt contract: verdediger wordt noodgedwongen absolute grootverdiener'

13-07-2017 07:47
52

Wilfried Kanon gaat een gloednieuw vijfjarig contract ondertekenen bij ADO Den Haag. De Ivoriaan wordt bij de club een enorme grootverdiener, meldt De Telegraaf donderdag.

Doordat Kanon van buiten de EU afkomstig is, heeft de verdediger recht op een salaris van minimaal 400.000 euro. Een fors bedrag voor de Haagse club, die na anderhalf jaar echter minder aan Kanon hoeft te betalen. Dan is de mandekker vijf jaar in Nederland en dus een EU-speler, waardoor hij weer volgens de ADO-maatstaven betaald zal gaan krijgen.

Wedden

Meer odds

Het had echter niet veel gescheeld of Kanon was komend seizoen niet meer te bewonderen in Den Haag: de linkspoot kreeg volgens De Telegraaf deze zomer een lucratieve aanbieding uit Saudi-Arabië. Die liet hij schieten. De Ivoriaans international werd ondertussen ook nog in verband gebracht met het Franse Amiens, dat afgelopen seizoen naar de Ligue 1 promoveerde.

Al geruime tijd was bekend dat ADO bezig was met de contractverlenging van Kanon, die deze zomer anders gratis de deur uit zou lopen wegens een aflopend contract.