Toen heb ik gezegd: Ron het is nu mooi geweest. Kappen met dat gezeik

"Toen heb ik gezegd: Ron het is nu mooi geweest. Kappen met dat gezeik"

13-07-2017 12:12
9

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen is Ron Jans eeuwig dankbaar voor zijn tijd bij de club. Tegenover ELF Voetbal vertelt hij over zijn sterke band met de deze zomer vertrokken trainer.

"Ron is een heel sociaal mens", zegt Van Polen. "Hij is continu met het team bezig, net als ik. Ik stond laatst bij de Jumbo en toen belde hij: 'Ik sta voor je deur'. Komt hij spontaan een bakje koffie doen. Dat zegt wel iets over de band die we hebben."

Toen het vorig seizoen slecht draaide bij PEC Zwolle, zag Van Polen ook de kwetsbare kant van Jans. "Na het dramatische begin twijfelde Ron over zijn eigen positie. Toen heb ik vanuit de groep gezegd: 'Ron, het is nu mooi geweest. Kappen met dat gezeik, want de groep staat achter je'. Het is een van zijn charmes: hij durft zich kwetsbaar op te stellen, dat zie je niet veel in de voetbalwereld."

Het afscheid van Jans, inmiddels technisch manager bij FC Groningen, vond Van Polen groots. "Dat was echt ongekend, in een soort College Tour-stijl. Er stond een groot podium op het veld. Ik zat met technisch directeur Gerard Nijkamp en assistent-trainer Peter de Gunst op dat podium en heb nog een woordje gedaan. Vanuit de spelersgroep hebben we hem zo'n heel strak fietspakje gegeven. Hij wilde afvallen en qua eten is hij goed bezig. Ik ben benieuwd of hij het gaat aantrekken, het was een soort hint, haha."