Ajax komt met heel slecht nieuws over Nouri: ernstige blijvende hersenschade

Ajax komt met heel slecht nieuws over Nouri: ernstige blijvende hersenschade

13-07-2017 12:47
211

Heel erg slecht nieuws over Abdelhak Nouri. Ajax maakt donderdag bekend dat bij de Ajacied ernstige en blijvende hersenschade is geconstateerd.

De afgelopen dagen is in het ziekenhuis in Inssbruck onderzoek gedaan naar de hersenfuncties van Nouri. De diagnose is dat een groot deel van de hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is.

De schade aan de hersenen is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van te weinig zuurstoftoevoer na het onwel worden van Nouri tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Ajax meldt dat de middenvelder medisch vrijgegeven is voor vervoer. Hij zal op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam worden gebracht voor verdere verzorging.

De familie van Nouri laat via de website van Ajax weten dat zij nog hoop hebben en roepen iedereen op niet te stoppen met de smeekgebeden.

Nouri won afgelopen seizoen nog de Gouden Stier voor de prijs van beste speler van de Jupiler League. Hij speelde 45 wedstrijden voor Jong Ajax en maakte in september 2016 zijn debuut in de hoofdmacht. Nouri kwam tot vijftien officiële wedstrijden in Ajax 1.

De gehele verklaring van Ajax is hier te lezen.