Update: NEC praat over exit: Als wij eruit komen en hij ook, dan vertrekt hij

Update: NEC praat over exit: "Als wij eruit komen en hij ook, dan vertrekt hij"

14-07-2017 10:13
32

Gregor Breinburg verblijft momenteel in Israël om met Ironi Kiryat Shmona te onderhandelen over een contract. WallaSport en fansite ForzaNEC melden dat donderdag. Breinburg was al vaker dichtbij een vertrek uit Nijmegen. Nu lijkt de middenvelder daadwerkelijk een transfer te gaan maken. 

NEC-aanvoerder Breinburg (25) degradeerde afgelopen seizoen met NEC naar de Jupiler League. Omdat zijn contract over één jaar afloopt, is NEC nu bereid om hem te verkopen. In januari én in de zomer van 2016 werd Breinburg nog gelinkt aan LA Galaxy. Om onduidelijke redenen ging een overstap naar de Major League Soccer niet door.

Nu wordt het dus mogelijk Ironi Kiryat Shmona voor de oud-speler van De Graafschap. Israëlische media schreven woensdag dat de club met NEC in onderhandeling is over een transfersom. Het feit dat de speler inmiddels al onderhandelt met Ironi Kiryat Shmona, duidt erop dat er waarschijnlijk een akkoord komt. Eerder deze week raakt NEC ook al verdediger Dario Dumic kwijt. 

Update 14/7 10.13: NEC heeft aan Omroep Gelderland bevestigd dat Gregor Breinburg in Israël is om te onderhandelen over een transfer naar Ironi Kiryat Shmona. Zelf zijn de Nijmegenaren ook in gesprek met de Israëlische club. "Gregor is zelf nu ook in Israël om te onderhandelen", zegt technisch directeur Remco Oversier. "Als wij eruit komen met de club en hij ook, dan vertrekt hij. Er zijn afspraken gemaakt met Gregor na het mislukken van zijn wintertransfer." Destijds zag Breinburg een transfer naar LA Galaxy geen doorgang vinden.