Update: 'Onverwachte Bonucci-deal in stroomversnelling: contract tot 2022'

Update: 'Onverwachte Bonucci-deal in stroomversnelling: contract tot 2022'

14-07-2017 10:43
57

In Italië hangt een sensationele transfer in de lucht. Leonardo Bonucci, topverdediger van Juventus, is volgens Italiaanse media op weg naar AC Milan.

Sterker nog, Bonucci zou donderdag laat op de avond al zijn aangekomen in Milaan. De dertigjarige verdediger, die zich in de laatste zeven jaar bij Juventus ontpopte tot één van de beste verdedigers ter wereld, is in verregaande onderhandeling met Milan en de bedoeling van beide partijen is om de deal voor het weekend rond te maken.

Milan betaalt een slordige veertig miljoen euro voor Bonucci aan Juventus. De zeventigvoudig international kan in San Siro een vierjarig contract ondertekenen, tegen een jaarsalaris van 6,5 miljoen euro. Na André Silva, Ricardo Rodriguez, Hakan Calhanoglu, Andrea Conti, Franck Kessié en Mateo Musacchio wordt hij de zevende topaankoop van Milan deze zomer.

Het feit dat Juventus bereid is mee te werken aan een transfer, lijkt te maken te hebben met de relatie van Bonucci met trainer Max Allegri. Vorig seizoen botsten de twee na een competitiewedstrijd tegen Palermo. Bonucci won de laatste zes jaar het Italiaanse kampioenschap met Juventus.

Update 10.43: De zaakwaarnemer van Leonardo Bonucci, Alessandro Lucci, zal zich snel op het kantoor bij Juventus melden om de transfer naar AC Milan af te ronden. Dat meldt MilanNews. Ondertussen is Bonucci zelf volgens Gianluca di Marzio al rond met de club. Hij gaat een contract tot medio 2022 tekenen.