Update: Jonge Ajax-Deen probeert definitief contract af te dwingen in eigen land

Update: Jonge Ajax-Deen probeert definitief contract af te dwingen in eigen land

16-07-2017 08:56
9

Een vertrek bij Ajax lonkt voor Markus Bay. De Deense middenvelder gaat de komende dagen stagelopen bij Viborg FF, een club uit zijn thuisland. Bay hoopt dat hij de clubleiding kan overtuigen en een contract af kan dwingen.

Dat meldt Ekstra Bladet vrijdag. Ajax heeft Bay toestemming gegeven om stage te lopen bij Viborg. Hij krijgt twaalf dagen de tijd om een nieuwe werkgever te vinden. Indien dat niet lukt, moet hij weer terugkeren bij Ajax. Het huidige contract van Bay loopt nog door tot de zomer van 2018. Vorig seizoen kwam hij vijftien keer in actie voor Jong Ajax.

Bay zit allerminst op zijn plek bij Ajax. De Deense middenvelder baalt van de weinig kansen die hij in Amsterdam krijgt en beoordeelt zijn situatie als uitzichtloos. "Ik wil elke week voetballen, dat mis ik. Ik wil een belangrijke speler zijn voor het team. Dus nu ben ik bereid om op zoek te gaan naar een andere club. Misschien wel in Denemarken", zo liet hij onlangs weten aan Ekstra Bladet.

Update 16-7, 08.56 uur: Markus Bay gaat een stage afwerken bij Viborg FF, bevestigt de Deense club. De twintigjarige middenvelder wist tot nu toe, mede door een reeks aan blessures, niet door te breken bij Ajax. Hij heeft nog een contract voor een jaar, maar de Amsterdammers zijn bereid om mee te werken aan een overgang.