Brenet kijkt zijn ogen uit: 'Hij is nog steeds goed, schopt soms een balletje mee'

Brenet kijkt zijn ogen uit: 'Hij is nog steeds goed, schopt soms een balletje mee'

14-07-2017 17:20
18

Joshua Brenet is klaar om de leemte in te vullen die Santiago Arias en Jetro Willems waarschijnlijk achterlaten. De 23-jarige vleugelverdediger mikt op een basisplaats. "Ik moet er gewoon staan."

Arias en Willems worden al lange tijd in verband gebracht met een transfer. Brenet staat klaar om hun op te volgen. "Natuurlijk. Daar werk je hard voor", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Ik wil graag eerste back worden. Zolang ze hier nog zijn is het concurrentie. Maar in je achterhoofd denk je wel aan het geval dat ze weg zijn, dan moet je er gewoon staan."

Brenet steekt tijdens het trainingskamp veel op van Ruud van Nistelrooy, die zich nadrukkelijk laat gelden. "Niet alleen bij de aanvallers, ook bij de verdedigers en middenvelders. Hij is zeer nadrukkelijk aanwezig. Hij heeft een hele carrière achter zich en dat wil hij ons meegeven. Het is prachtig hoe hij met ons meeleeft en ons alles wil aanleren."

"Het is een goede persoon om mee te babbelen, een grappenmaker", vervolgt Brenet. "En hij is nog steeds goed. Hij heeft genoeg kwaliteiten. Schopt soms een balletje mee. Hij heeft een carrière gehad waar iedereen van droomt."

 

Good vibes only #preseason

Een bericht gedeeld door Joshua Brenet (@joshuabrenet) op