'Bij Ajax had ik het idee dat ik aan een dood paard trok, dat heb ik nu niet'

'Bij Ajax had ik het idee dat ik aan een dood paard trok, dat heb ik nu niet'

15-07-2017 10:44
8

FC Eindhoven verraste vorige maand met de benoeming van Tscheu La Ling als technisch adviseur. De eigenaar van AS Trencín wil grote stappen maken met de Brabantse Jupiler League-club.

"Het is de uitdaging om iets neer te zetten in Nederland, dat wilde ik gewoon nog graag doen. Ik word ook niet gedreven door rancune of zo", zegt Ling in het Algemeen Dagblad. "Kijk, ik kan ook aan mijn zwembad gaan zitten, maar ik vind dit leuker om te doen. FC Eindhoven is een club die vooruit wil en die wil ik daar graag mee helpen."

Ling hoopt dat zijn aanpak aanslaat, zoals het ook bij Trencín deed. "De media in Slowakije denken dat ik een magic stick heb. Dat is niet zo. We werken met een bepaalde visie, en daar moet iedereen bij de club in mee. Dan ontstaat er iets." Ook bij FC Eindhoven wil hij een lijn gaan trekken. "Het zal een aantal maanden duren, maar dan zul je zien waar wij mee bezig zijn. Iedereen bij de club moet daarin mee."

"Bij Ajax had ik als technisch adviseur het idee dat ik aan een dood paard trok, maar dat idee heb ik nu zeker niet", vervolgt Ling, die trots is op de prestaties van Trencín. "Als je AS Trencín zou moeten vergelijken met een club in Nederland? Excelsior. Of nog lager. We hebben dus als Excelsior zijnde twee keer de dubbel gewonnen. En we kwamen vorig jaar tegen Legia Warschau één doelpuntje tekort om de Champions League in te gaan."