Bosz ontsnapt aan nieuwe oefendomper: redding één minuut voor tijd

15-07-2017 14:05
14

Peter Bosz heeft met Borussia Dortmund de tweede oefenwedstrijd van het seizoen wel in een zege om weten te zetten. Eén minuut voor tijd maakte André Schürrle de winnende treffer tegen het Japanse Urawa Red Diamonds: 2-3.

Bosz verloor eerder deze week nog zijn eerste wedstrijd op de bank bij Dortmund met 3-2 van de Duitse vierdeklasser RW Essen. Tijdens het trainingskamp in Japan boekte de coach wél zijn eerste zege sinds zijn komst naar de Bundesliga-club. Daar leek het in eerste instantie niet op uit te lopen, want Urawa kwam na 24 minuten op voorsprong via Shinzo Koroki.

Pas een kwartier voor tijd maakte Dortmund via Emre Mor de gelijkmaker en drie minuten later was het diezelfde Mor die de ploeg van Bosz op voorsprong wist te zetten. Lang bleef die 1-2 tussenstand niet staan, want Wataru Endo leek de eindstand vijf minuten later op 2-2 te bepalen. Een late goal van Schürrle bezorgde Bosz uiteindelijk toch zijn eerste, weliswaar officieuze, zege.