Vitesse wekt verbazing met Chelsea-speler: 'Kunnen niet allemaal Rashica zijn'

Vitesse wekt verbazing met Chelsea-speler: 'Kunnen niet allemaal Rashica zijn'

zondag 16 juli 2017 om 08:46

Vitesse hoopt Mukhtar Ali spoedig te kunnen presenteren. Directeur Joost de Wit geeft aan dat de Arnhemmers op de goede weg zijn, maar dat er nog geen akkoord is met Chelsea.

"We zijn op dit moment bezig om de puntjes op de i te zetten", zegt De Wit tegen Omroep Gelderland. "Het gaat dan om koop, niet om een huurovereenkomst." De komst van Ali wekt verbazing bij de achterban, aangezien de Engels-Somalische middenvelder het voorbije seizoen op huurbasis bijna niet aan de bak kwam in het Gelredome.

"Wij zien dat anders. Onze technische mannen hebben hem vaak gezien en zijn overtuigd", aldus De Wit. "Je hebt in je selectie bepaalde kwaliteiten nodig. Helemaal dit jaar met Europees voetbal en vijf wedstrijden in tien dagen in december. Dan heb je deze spelers nodig. We kunnen niet allemaal een Rashica zijn. Onze technische mensen zijn overtuigd van de kwaliteiten van Ali."

Naast Ali hoopt Vitesse zich nog verder te versterken met twee à drie spelers. Daarvoor kijken de Arnhemmers onder meer naar Chelsea, dat een wensenlijstje heeft ontvangen. Onder meer Matt Miazga is in beeld. De Londense grootmacht wil eerst kijken of de Amerikaanse verdediger op een hoger niveau kan uitkomen, anders is Vitesse een optie.

Poll

Is dit een versterking voor Vitesse?

(1104 stemmen)

Plaats een reactie

Maxidi +3117
zondag 16 juli 2017 om 09:00
Ja, voor de toekomst en de breedte van de selectie... Vitesse is lekker bezig...
Vind ik leuk
Vak-DD +10169
zondag 16 juli 2017 om 09:08
Hij zal toch wel wat moeten kunnen dan, anders kopen ze hem niet. Hij heeft ook amper gespeeld vorig seizoen, dus afwachten maar.
Vind ik leuk
zondag 16 juli 2017 om 10:13
Klopt we hebben in Arnhem te weinig van hem gezien om een goed oordeel te geven. Een jonge speler die alleen nog maar kan groeien. Goed dat Vitesse dit doet.
Vind ik leuk
pico323 +5016
zondag 16 juli 2017 om 09:43
redelijke speler mooi voor de breedte en wie weet verrast hij ons nog.
Er begint toch weer een leuk elftal te staan. Ik zou Rashica voor 8 miljoen verkopen en wat leuks voor terugkopen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Vitesse wekt verbazing met Chelsea-speler: 'Kunnen niet allemaal Rashica zijn'