Oud-speler Go Ahead verrast en laat kans op Turkse toptransfer schieten

Oud-speler Go Ahead verrast en laat kans op Turkse toptransfer schieten

16-07-2017 09:46
4

Deniz Türüç heeft verrassend een nieuw, driejarig contract getekend bij Kayserispor. De 24-jarige middenvelder leek na een ijzersterk seizoen juist op weg naar een toptransfer in Turkije.

Türüç was het voorbije seizoen in 32 optredens in de Süper Lig goed voor elf goals en elf assists. Naast zijn debuut voor de Turkse nationale ploeg, leverde dat de oud-speler van Go Ahead Eagles naar verluidt ook belangstelling op van grootmachten Fenerbahçe en Galatasaray. Van een transfer zal het evenwel niet komen.

Kayserispor meldt via de officiële kanalen dat Türüç een nieuw contract tot medio 2020 heeft getekend. Eerder leek de in Enschede geboren middenvelder wel een transfer te overwegen. "Eerst handhaven en dan een transfer naar een Turkse of Nederlandse topclub maken", zei hij eerder dit jaar tegen Voetbal International.

"Ik ben nu ook klaar voor een topclub. Qua rendement behoor ik in elk geval bij de beste spelers in Turkije", aldus Türüç, die Go Ahead Eagles in 2015 verruilde voor Kayserispor. Met die club eindigde hij het afgelopen seizoen als vijftiende in Turkije, net boven de degradatiestreep.