Sneijder op straat: terug naar Ajax, met Yo de regen in en andere transferopties

Sneijder op straat: terug naar Ajax, met Yo de regen in en andere transferopties

16-07-2017 14:00
32

Nu het huwelijk tussen Wesley Sneijder en Galatasaray definitief op de klippen is gelopen, staat de 33-jarige recordinternational van Oranje voor een belangrijke keuze. Waar moet hij zijn carrière gaan vervolgen? VoetbalPrimeur adviseert graag: vier transferopties. 

Fans van Galatasaray gingen vrijdagavond woedend de straat op nadat bekend was geworden dat hun held nooit meer voor Cim Bom Bom zal spelen. De grootmacht uit Istanbul besloot om het contract van Sneijder per direct te ontbinden. Het gerucht dat de oud-speler van Internazionale, Real Madrid en Ajax ging vertrekken, gonsde natuurlijk al maandenlang rond. Tijdens de laatste interlandperiode liet Sneijder zien dat hij nog altijd een speler is met unieke kwaliteiten. Voor veel teams zou hij zeker één of twee jaar een toegevoegde waarde kunnen zijn. Wat gaat het worden?

Ajax
We dachten even aan FC Utrecht, club uit de hometown van Sneijder. Maar eigenlijk is er voor de 131-voudig international van het Nederlands elftal maar één logische optie op de Nederlandse velden. Fans van Ajax zouden Sneijder met open armen ontvangen. Vraag is nu vooral op dat ook voor trainer Marcel Keizer en directeur spelersbeleid Marc Overmars geldt. Is het salaris van de spelmaker betaalbaar? En betekent de komst van Sneijder dat talenten als Donny van de Beek en Frenkie de Jong een jaar gaan stilstaan in hun ontwikkeling? Keizer zei zaterdag dat er binnen Ajax 'nog niet over Sneijder is gesproken'. Met Klaas-Jan Huntelaar haalde Ajax eerder al een favoriet van de supporters terug naar Amsterdam. 

Los Angeles FC 
Een heel nieuw hoofdstuk in de Verenigde Staten - dat klinkt verleidelijk voor Sneijder en zijn glamourgirl Yolanthe. De Major League Soccer wordt steeds populairder, veel sterren zijn de afgelopen jaren neergestreken in de competitie en voor spelers met speciale kwaliteiten zijn de salarissen uitstekend. Het in 2014 door steenrijke ondernemers opgerichte Los Angeles FC heeft grootse plannen voor het nieuwe MLS-seizoen. Er zou voor Sneijder een miljoenencontract klaarliggen. Ook Javier 'Chicharito' Hernandez (Bayer Leverkusen) en Cèsc Fabregas (Chelsea) zijn in beeld.

Swansea City
Zou-ie het nog kunnen, één of twee seizoenen meedraaien in de Premier League? Fysiek gezien zal het een flinke aanslag zijn op het lijf van Sneijder. Mocht de spelmaker het aandurven, dan is het sowieso belangrijk dat hij aan de slag gaat bij een team dat wil voetballen en ook gebruik maakt van een nummer tien. Laat Sneijder op de helft van de tegenstander belangrijk zijn met steekballen, vrije trappen en assists. Interessante optie: Swansea City. The Swans lijken Gylfi Sigurdsson voor een recordbedrag kwijt te raken aan Everton. Bij Swansea spelen met Erwin Mulder, Mike van der Hoorn, Leroy Fer en Luciano Narsingh al een handvol landgenoten. Wordt voor Yolanthe wel even wennen aan de Welshe regen...

Fiorentina
Afgelopen maand werd er in Turkije en Italië al druk gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Sneijder in de Serie A. Met name Sampdoria had de Oranje-vedette op de korrel. Met de transfers van Borja Valero en Josip Ilicic naar respectievelijk Internazionale en Atalanta Bergamo zijn er sinds deze week ook twee vacatures ontstaan op het middenveld van Fiorentina. Afgelopen seizoen speelde La Viola regelmatig in een 3-4-2-1 opstelling, met Valero en Ilicic kort achter topscorer Nikola Kalinić. De Spanjaard speelde ook regelmatig in een meer controlerende rol. Aan geld binnenkort geen gebrek in Florence. Sterspeler Federico Bernardeschi gaat voor zo'n veertig miljoen euro naar Juventus verkassen. Eerder speelde Sneijder in Italië al zeer succesvol bij Inter.