Ja, ik durf wel te zeggen dat ik populair was bij Ajax. Altijd hard gewerkt

"Ja, ik durf wel te zeggen dat ik populair was bij Ajax. Altijd hard gewerkt"

16-07-2017 12:54
34

Thulani Serero hoopt bij Vitesse uit te groeien tot publiekslieveling, zoals hij dat naar eigen zeggen ook was bij Ajax. De Amsterdamse club stuurde hem deze zomer naar Arnhem.

Serero heeft goede herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. "Ja, ik durf wel te zeggen dat ik daar populair was. Ik heb altijd hard gewerkt en dat waarderen ze, dat wil ik hier ook bereiken", aldus de Zuid-Afrikaanse middenvelder tegen Omroep Gelderland.

In principe is zijn transfer van Ajax naar Vitesse een stap achteruit, maar Serero ziet het anders. Hij denkt dat er niet zoveel verschil zit tussen de Amsterdammers en de Arnhemmers. "Beide clubs willen voetballen en het verschil is echt niet zo groot als men denkt. Het draait namelijk allemaal om de mentaliteit van spelers."

Zelfs het verschil met FC Barcelona, tegen wie hij ooit scoorde in de Champions League, vindt Serero niet groot. "Natuurlijk zijn zij van wereldklasse, maar iedereen wil hetzelfde bereiken. Het verschil zit hem vaak in simpele en kleine dingen in het veld. Bij Barcelona is bijvoorbeeld elke pass en elke snelheid van de bal perfect. Dat is het grote verschil."