Brands en PSV zoeken nog één aankoop: 'Daar focussen we ons nu echt op'

Brands en PSV zoeken nog één aankoop: 'Daar focussen we ons nu echt op'

16-07-2017 14:12
35

Nu de komst van Marco van Ginkel is afgerond en Jetro Willems bijna een andere club heeft, gaat PSV nog maar één keer in actie komen op de transfermarkt. Een nieuwe linksback is het doelwit. Technisch manager Marcel Brands laat dat zondag weten aan Voetbal International.

"We hebben een lijstje met spelers die Jetro kunnen vervangen. Daar zitten een aantal spelers bij die zowel op de vleugel als in het centrum kan spelen, maar we focussen ons in eerste instantie echt op een pure linksback", steekt hij van wal. 

PSV lijkt dus aan het seizoen te beginnen met Jordy de Wijs als enige linksbenige centrale verdediger. "In een ideaal scenario speel je het liefst met een linkspoot en een rechtspoot in het hart van de defensie, maar het kan ook prima met twee rechtsbenige spelers. Dat doen Barcelona, Bayern München en Real Madrid doorgaans ook", stelt Brands. 

De technisch manager voegde daar overigens aan toe dat Ridgeciano Haps 'niet bovenaan' het lijstje van de Eindhovenaren staat. De linksback van AZ aast op een transfer naar een grotere club. Ook Feyenoord zou Haps op de korrel hebben. 

Zondag werd bekend dat Willems van PSV de ruimte heeft gekregen om een transfer naar een nog onbekende club af te ronden. Diverse media melden dat het níet om het eerder genoemde SC Freiburg gaat. 

Lees ook: PSV bereikt akkoord met Chelsea en haalt Van Ginkel opnieuw naar Eindhoven