Update: Bevestiging uit Duitsland: Willems maandag medisch gekeurd

Update: Bevestiging uit Duitsland: Willems maandag medisch gekeurd

16-07-2017 21:59
75

Niet SC Freiburg, maar Eintracht Frankfurt lijkt de nieuwe club van Jetro Willems te worden. Diverse media melden dat zondagmiddag. Willems heeft van PSV de ruimte gekregen om een transfer af te ronden. 

Technisch manager Marcel Brands liet eerder op de dag in het midden welke ploeg bezig is met de komst van de vleugelverdediger. Wel zei hij voor de camera van Omroep Brabant dat PSV al akkoord is. Het is nu aan Willems om te onderhandelen over persoonlijke voorwaarden. Wanneer alles vlot verloopt, kan er op zeer korte termijn een medische keuring worden ingepland.

Het bedrag dat Eintracht Frankfurt betaalt voor de linkspoot, is onbekend. Willems (23) heeft in Eindhoven nog een contract voor één jaar. Frankfurt eindigde afgelopen seizoen op de elfde plaats in de Bundesliga. Het verloor de bekerfinale van Borussia Dortmund. De club van trainer Niko Kovac versterkte zich eerder al met Sébastien Haller (FC Utrecht) en Jonathan de Guzman (SSC Napoli).

Update 19.06: PSV ontvangt een bedrag tussen de zes en zeven miljoen euro van Eintracht Frankfurt voor Jetro Willems. Dat meldt De Telegraaf. De twee clubs zijn akkoord en Willems heeft toestemming gekregen om zijn Duitse transfer af te ronden. PSV gaat op zoek naar een nieuwe linksback.

Update 21.59: Fredi Bobic, bestuurslid bij Eintracht Frankfurt, heeft zondagavond aan Kicker bevestigd dat Willems onderweg is naar Duitsland. Maandag staat er een medische keuring gepland voor de linksback. Willems wordt in Frankfurt de opvolger van Bastian Oczipka. Hij verkaste een week geleden naar Schalke 04.