Ontslagen eSporter van PSV 'zit kapot': 'Kan een wijze les zijn voor jonge gamers'

Ontslagen eSporter van PSV 'zit kapot': 'Kan een wijze les zijn voor jonge gamers'

16-07-2017 15:30
54

Tony Kok, de ontslagen eSporter van PSV, is 'kapot'. Dat laat Delano Limaheluw van zijn management Bundled weten aan het Algemeen Dagblad. Zondag werd bekend dat Kok twee dagen na zijn overstap van SC Telstar naar Eindhoven op straat is gezet. 

Volgens PSV zijn Kok en zijn management 'tekortgeschoten in het delen van informatie over het verleden van de eSporter'. Het gaat onder meer over grove, kwetsende tweets die Kok in het verleden heeft verstuurd. 

Wedden

Meer odds

"Net als PSV hebben wij Tony's accounts gecheckt en we hebben het ook niet gezien. Blijkbaar kan je verwijderde tweets via bepaalde zoektermen en algoritmen toch weer tevoorschijn halen in zoekmachines", aldus Limaheluw. "Deze zijn opnieuw geplaatst en daarna is er een hetze tegen Tony ontstaan."

Hij begrijpt het standpunt van PSV volledig. "Als club wil je niet met dat soort uitspraken geconfronteerd worden. Tony zit kapot en is hiervoor ook zelf verantwoordelijk. Maar wij laten hem niet vallen. Hij is een ambitieuze, enthousiaste, leuke kerel die ook erg goed is in FIFA. Wij blijven hem steunen in zijn doel om beste van de wereld te worden."

"En nu de euforie van een mooie transfer is veranderd in een wrange situatie, hopen we dat dit een wijze les kan zijn voor alle andere jonge gamers. Denk alsjeblieft na voordat je iets op het internet gooit. Het kan je jaren later op negatieve wijze blijven achtervolgen."

Lees ook: Gerbrands: "Dit verhaal is vanuit ons niet uit te leggen aan supporters"