Feyenoord-rechtsback is vier weken uit de roulatie en moet trainingskamp missen

Feyenoord-rechtsback is vier weken uit de roulatie en moet trainingskamp missen

16-07-2017 16:47
17

Bart Nieuwkoop is voorlopig niet inzetbaar voor Feyenoord, laat technisch directeur Martin van Geel zondag weten. De rechtsback viel zaterdag in het oefenduel met SDC Putten (1-10 overwinning) uit met een hamstringblessure.

''Binnen vier weken is hij weer terug", meldt Van Geel tegenover FOX Sports. Door de blessure blijft Nieuwkoop thuis als Feyenoord volgende week naar Oostenrijk vertrekt voor een trainingskamp. Feyenoord heeft naast Nieuwkoop nog Kevin Diks als optie voor de rechtsbackpositie. De verdediger van Fiorentina werd na het vertrek van Rick Karsdorp (AS Roma) op huurbasis naar Rotterdam gehaald.

Door de blessure bij Nieuwkoop moet de verdediger de oefenwedstrijden tegen SC Freiburg (22 juli) en Real Sociedad (29 juli) aan zich voorbij laten gaan. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (5 augustus), tegen Vitesse, komt naar alle waarschijnlijkheid ook nog te vroeg voor de back. Op 13 augustus speelt Feyenoord het eerste Eredivisie-wedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen FC Twente.