In het kort: Ajax-opponent Nice krijgt pak slaag, PSV en Monaco scoren niet

In het kort: Ajax-opponent Nice krijgt pak slaag, PSV en Monaco scoren niet

16-07-2017 22:53
24

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax-opponent Nice krijgt pak op de broek
OGC Nice, dat over tien dagen tegen Ajax speelt in de derde voorronde van de Champions League, heeft zondag een pak slaag gekregen van Slavia Praag. De Fransen verloren een oefenwedstrijd tegen Slavia Praag met 4-1. Olivier Boscagli maakte nota bene nog de openingstreffer namens Nice, maar daarna zorgden Milan Skoda en Mick van Buren (beiden twee goals) voor de eindstand. Op 26 juli gaat Ajax eerst op bezoek in Frankrijk. Op 2 augustus volgt de return in Amsterdam. 

PSV en Monaco scoren niet
De vriendschappelijke wedstrijd tussen PSV en AS Monaco in het Zwitserse Verbier heeft geen winnaar opgeleverd: 0-0. De ploeg van trainer Phillip Cocu kreeg een paar kleine kansen en ook de Franse kampioen was een keer gevaarlijk, maar gescoord werd er niet. Derrick Luckassen maakte als rechtsback zijn debuut. Bij Monaco maakte Terence Kongolo een goede indruk.

Acht voetbalsupporters komen om na rellen in Senegal
Zeker acht voetbalsupporters zijn zaterdag omgekomen bij de finale van de League Cup in Senegal. In het stadion brak paniek uit, waardoor een muur in elkaar stortte. Minstens 49 mensen raakten gewond. Het gebeurde na het laatste fluitsignaal van het duel tussen Stade de Mbour en Union Sportive Ouakam (2-1).

Vormer nieuwe aanvoerder Club Brugge
Ruud Vormer is de nieuwe aanvoerder van Club Brugge. De Nederlandse middenvelder neemt de aanvoerdersband over van Timmy Simons. Laatstgenoemde kreeg nog wel een contractverlenging bij de Belgische club, maar zal volgend seizoen waarschijnlijk veel minder aan de bak komen. Vormer kwam in de zomer van 2014 bij Club Brugge en groeide snel uit tot basiskracht en publiekslieveling.