Droomstart voor Oranjevrouwen op EK: 1-0 overwinning op Noorwegen

Droomstart voor Oranjevrouwen op EK: 1-0 overwinning op Noorwegen

16-07-2017 19:53
67

De Oranjevrouwen zijn zondagavond uitstekend begonnen aan het EK in Nederland. Noorwegen, op papier de lastige tegenstander in groep A, werd in Utrecht met 1-0 verslagen.

In een volgepakte Galgenwaard maakten de Oranjevrouwen er een aantrekkelijke wedstrijd van tegen Noorwegen, dat in het verleden het EK, het WK en de Olympische Spelen won. De Noorse vrouwen werden echter in grote delen van de wedstrijd met de rug tegen de muur gedrukt.

Het was een wonder dat in de eerste helft én in het eerste deel van de tweede helft geen doelpunt viel. Een kwartier voor tijd kwam het alsnog goed. FC Barcelona-aanwinst Lieke Martens gaf de bal strak voor en rechtsbuiten Shanice van der Sanden knikte de verlossende openingstreffer binnen.

In de slotfase kwam de Nederlandse voorsprong niet meer in gevaar, mede door Jackie Groenen die de hele wedstrijd heerste op het middenveld. De Oranjevrouwen spelen op 20 juli in Rotterdam de tweede groepswedstrijd tegen Denemarken, waarna vier dagen later België (in Tilburg) op het menu staat.

Lees ook: Oranje-vrouwen gaan met sterren van Arsenal, PSG, Bayern en Barça voor titel