'Ajax noteert naam van Colombiaan (21) als alternatief voor stand-ins Veltman'

'Ajax noteert naam van Colombiaan (21) als alternatief voor stand-ins Veltman'

17-07-2017 07:22
27

Ajax oriënteert zich na de komst van Davinson Sánchez en Mateo Cassierra weer op de Colombiaanse markt. De Amsterdammers zouden daarbij een rechtsback van Deportivo Cali op het spoor zijn gekomen.

Volgens De Telegraaf gaat het om Luis Manuel Orejuela. De Colombiaan is 21 jaar oud en is in beeld voor de rechtsbackpositie van Ajax, die na het vertrek van Kenny Tete lichtelijk onderbezet is. Van een Ajax-transfer is nog geen sprake. De Amsterdammers komen pas in actie voor Orejuela als Deyovaisio Zeefuik (Jong Ajax) of Navajo Bakboord (Onder 19) niet voldoet als stand-in voor Joël Veltman.

Het is de bedoeling dat diezelfde Veltman deze week zijn handtekening zet onder een nieuw contract tot de zomer van 2020. Speler en club hebben al een mondeling akkoord. Door de tragische gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri was officieel maken van de contractverlenging van Veltman even geen prioriteit. De aanvoerder is de vaste rechtsback van trainer Marcel Keizer.

Danilo
Ajax-supporters moeten nog even geduld hebben voor de komst van Danilo Pereira da Silva. Met de Braziliaanse aanvaller, die overkomt van Santos, is een akkoord gesloten over een contract voor vijf seizoenen, maar Ajax liet hem afgelopen week terugkeren naar Brazilië om het papierwerk in orde te maken. Dat meldt De Telegraaf. Zodra hij terug is, bevestigt Ajax zijn komst officieel.