Lang groepsgesprek voor Ajax-selectie: 'Iedereen kwam er aangeslagen uit'

Lang groepsgesprek voor Ajax-selectie: 'Iedereen kwam er aangeslagen uit'

17-07-2017 08:00
27

Marcel Keizer heeft 'links en rechts' informatie ingewonnen om met de situatie rond Abdelhak Nouri om te gaan. De trainer van Ajax beleeft een zwaar emotionele eerste periode als hoofdtrainer van de club.

"Er zijn voor de club belangrijke wedstrijden op komst, maar je kunt spelers niet zomaar even opwinden en zeggen: nu moet het", zegt Keizer in De Telegraaf. "Ik probeer links en rechts wat informatie in te winnen hoe je in deze omstandigheden moet handelen. Veel doe ik op gevoel en heel veel in overleg met de mensen om me heen."

Keizer en de selectie van Ajax hebben een lang groepsgesprek met elkaar gehad om over de situatie rond Nouri te praten. "We hebben veel met elkaar gesproken, gehuild, misschien ook weleens gelachen. Iedereen kwam aangeslagen uit dat lange groepsgesprek. Dan ga je even trainen om de zinnen te verzetten. En tijdens de wedstrijd zie je toch wel dingen, waarmee we verder kunnen", doelt Keizer volgens De Telegraaf op het oefenduel met Racing Genk (3-3), waarin het middenveld met Donny van de Beek, Lasse Schöne en Hakim Ziyech positief opviel.