Boere, Garciá, Stengs en Ould-Chikh

Lozano, Ould-Chikh en acht anderen die de Eredivisie in vuur en vlam gaan zetten

Lozano, Ould-Chikh en acht anderen die de Eredivisie in vuur en vlam gaan zetten

17-07-2017 11:30
25

Nog iets minder dan vier weken en dan gaat het Eredivisie-seizoen 2017/18 van start. Alle achttien clubs zijn hun selecties volop aan het versterken, van kampioen Feyenoord tot promovendi VVV-Venlo en NAC Breda. Toch alvast een blik vooruit: welke spelers gaan vanaf 11 augustus de Eredivisie in vuur en vlam zetten? Tien namen.

Calvin Stengs (AZ)
Opeens was-ie daar tijdens de play-offs voor Europees voetbal. Stengs kwam, zag en imponeerde met zijn passes en steekballen. Ondanks zijn negentien jaar lijkt een basisplaats in Alkmaar een seriuze mogelijkheid. Trainer John van den Brom schroomt niet om talent de kans te geven.


Dan Crowley (Willem II)
Vanaf januari 2017 was Crowley al te bewonderen in de Eredivisie. De Engelse tiener deed het uitstekend bij Go Ahead Eagles. Degradatie bleek echter onafwendbaar. Nu mag Crowley (19) het  gaan proberen bij Willem II, dat hem binnen enkele dagen presenteert als nieuwste aanwinst. De jeugdinternational moet creativiteit én goals gaan toevoegen aan het elftal van Erwin van de Looi. 

Hirving Lozano (PSV)
Tijdens de Confederations Cup vingen we zo nu en dan al een glimp op van zijn klasse. De komst van Lozano naar PSV is een heuse coup van technisch manager Marcel Brands. Ook grote clubs uit Europese topcompetities zaten achter Lozano aan. Meesterscout Piet de Visser weet zeker dat de Mexicaan de Eredivisie in vuur en vlam gaat zetten. Geen enkele reden dus om daar aan te twijfelen.

Tom Boere (FC Twente)
Vorig seizoen knalde Boere er 33 in namens FC Oss. Nu mag de Brabander het twee niveaus hoger laten zien. FC Twente gelooft dat de 24-jarige Boere de kwaliteiten heeft om Enes Ünal adequaat te vervangen. De jonge Turk maakt er in 2016/17 achttien en gebruikte de Grolsch Veste als opstapje voor een transfer naar Villarreal. Hoeveel treffers gaat Boere op z'n naam krijgen? 

Bilal Ould-Chikh (FC Utrecht)
Gehypet bij FC Twente, mislukt in Portugal, nu uit op sportieve revanche. De nog altijd pas negentienjarige Ould-Chikh moet bij FC Utrecht zijn belofte gaan inlossen. Erik ten Hag lijkt de ideale trainer voor de vleugelaanvaller. Hij repareerde de afgelopen jaren diverse gedeukte carrières. Ould-Chikh kan met spelers als Cyriel Dessers, Gyrano Kerk, Patrick Joosten en reus Simon Makienok een mooie aanval gaan vormen. 

Ritsu Doan (FC Groningen)
Aziatische surprise van FC Groningen. De negentienjarige Japanner heeft vanwege zijn techniek en uitstraling alles om een revelatie te worden in het Noordlease Stadion. In de ploeg van Ernest Faber moet Doan (19) een duo gaan vormen met de nieuwe targetman Lars Veldwijk. Groningen huurt hem een jaar van Gamba Osaka, met optie tot koop. 

Hidde Jurjus (Roda JC, gehuurd van PSV)
Dit kan het seizoen gaan worden van Jurjus. De goalie gaat het ongetwijfeld druk krijgen in het doel van laagvlieger Roda JC. De huurconstructie is ideaal voor zowel Roda als PSV. De Limburgers hebben een prima opvolger voor publiekslieveling Benjamin van Leer en Jurjus krijgt à la Jeroen Zoet - hij werd twee jaar gestald bij RKC - een ideale gelegenheid om zich door te ontwikkelen. 

Johnatan Opoku (VVV)
Elf goals en negen assists namens Jupiler League-kampioen VVV. Hele aardige cijfers voor de 27-jarige Opoku. Nu kan de aanvaller het eindelijk gaan laten zien in de Eredivisie. Samen met Tarik Tissoudali en topscorer Ralf Seuntjes moet Opoku het verschil gaan maken.  

Manu Garciá (NAC)
Supporters van NAC zijn helemaal idolaat van Garcia. De vreugde was dan ook groot toen onlangs bekend werd dat Manchester City de Spaanse stilist nóg een jaar in Breda stalt. In de Jupiler League stak Garcia er al met kop en schouders bovenuit. Boeiend om te zien of hij NAC ook in de Eredivisie bij de hand kan en gaat nemen.

Martin Odegaard (sc Heerenveen)
De speelminuten en beslissende acties werden afgelopen halfjaar overtroffen door het aantal camera's en Noorse journalisten dat voor hem wekelijks aanwezig was in het Abe Lenstra Stadion. De achttienjarige Odegaard had het moeilijk met de hype rond zijn persoon. Nu is het wat rustiger. De hoogste tijd dus voor de huurling van Real Madrid om te laten zien hoe goed-ie is. Dat belooft wat.

Van welke spelers verwacht jij komend seizoen het nodige? Zijn we namen vergeten? Laat het weten in de comments!