'Ajax accepteert bod van drie miljoen; overbodige Dijks bereikt geen akkoord'

'Ajax accepteert bod van drie miljoen; overbodige Dijks bereikt geen akkoord'

17-07-2017 10:08
37

Ajax-back Mitchell Dijks lijkt geen trek te hebben in een overstap naar Birmingham City. Volgens De Telegraaf is de club van manager Harry Redknapp bereid om ongeveer drie miljoen euro te betalen voor de vleugelverdediger. De persoonlijke eisen van Dijks zijn Birmingham echter te gortig. 

De 24-jarige Dijks werd afgelopen halfjaar verhuurd aan Norwich City. De rol van de oud-speler van sc Heerenveen en Willem II lijkt uitgespeeld in Amsterdam. De Telegraaf weet dat Dijks van Ajax alle ruimte en tijd kreeg om een transfer af te ronden. De back mocht het trainingskamp in Oostenrijk zelfs laten schieten, net als zijn voormalig collega Tete. 

Van een overstap naar een andere club is het echter nog steeds niet gekomen. Birmingham wilde drie miljoen euro betalen voor Dijks; dat zou ook de prijs zijn die Ajax in gedachten heeft voor de linkspoot. De onderhandelingen tussen Dijks en The Blues liepen echter op niets uit.

Engelse media melden inmiddels dat Redknapp het vizier nu gericht heeft op oudgediende Ashley Cole. Of Dijks van Ajax-trainer Marcel Keizer een tweede kans krijgt, is nog onbekend. 

Lees ook: 'Ajax krijgt 9 miljoen euro uit Engeland en gaat op zoek naar nieuwe verdediger'