Doorbraak van eigen jeugd ondergeschikt bij PSV: 'Ik weet wat de fans dan roepen'

Doorbraak van eigen jeugd ondergeschikt bij PSV: 'Ik weet wat de fans dan roepen'

17-07-2017 11:05
97

PSV wil talenten uit de eigen opleiding komend seizoen vaker de kans geven, maar wat algemeen directeur Toon Gerbrands betreft is de doorstroming van eigen jeugd niet heilig. Dat zegt hij voor de camera van Omroep Brabant. Uiteindelijk draait het ook bij PSV om het winnen van prijzen, stelt Gerbrands. 

"We zijn nog steeds een voetbalclub. Kampioen worden staat op één. En we willen ons plaatsen voor de Europa League en daar overwinteren, dat zijn de grote doelen voor PSV", steekt hij van wal. 

"Bij visie horen keuzes. Marcel Brands kan uitleggen dat wij eigen jeugd een belangrijke rol toedichten, daar steken we heel veel geld in. Maar het gaat honderd procent om presteren, het gaat om winst en verlies. Ik ben uit de topsport, het gaat om titels en winnen. Het andere is mooi als het zo is, maar niet de hoofdzaak."

"Als ik vraag aan de supporters wat ze liever hebben: prachtig spelen en derde worden of kampioen worden? Dan weet ik wat ze roepen", vervolgt Gerbrands. "Het is mooi als het met een mooie stijl is, maar het gaat mij om winst."