Kans op FC Utrecht-terugkeer klein: Barazite heeft aanbiedingen op zak

Kans op FC Utrecht-terugkeer klein: Barazite heeft aanbiedingen op zak

17-07-2017 11:40
21

EXCLUSIEF - De kans dat Nacer Barazite komend seizoen voor FC Utrecht speelt is klein. De aanvallende middenvelder praat deze week in Turkije met geïnteresseerde clubs. 

Het contract van Barazite bij FC Utrecht liep 30 juni af. Een nieuwe samenwerking werd nooit definitief uitgesloten, maar de kans daarop is behoorlijk afgenomen. "We zijn druk bezig voor Nacer", vertelt Younes Barazite, broer en zaakwaarnemer van Barazite, aan VoetbalPrimeur. "We hopen komende week alles af te kunnen ronden."

Namen van geïnteresseerde clubs wil het kamp-Barazite niet noemen. "Maar de gesprekken bevinden zich in de afrondende fase, er zijn een paar clubs echt concreet. Daarom reizen we nu ook naar Istanbul af", vervolgt de zaakwaarnemer, die overigens nog geen definitieve streep door FC Utrecht zet. "FC Utrecht blijft zeker een optie, maar we hebben nu besloten om de focus op een transfer naar het buitenland te leggen. Daarnaast is het de vraag of Utrecht er nog voor open staat om weer met Nacer in zee te gaan. Ze hebben de afgelopen periode niet stilgezeten op de transfermarkt."

Opvallend detail is dat ook PSV deze zomer voorzichtig informeerde bij Barazite. "Ik heb contact gehad met PSV, maar dat heeft nooit tot iets concreets geleid", bevestigt Younes Barazite. "Nu PSV Van Ginkel heeft gehaald, is het voor Nacer duidelijk dat dat geen optie meer is."

(Wout Stravers / VoetbalPrimeur)