Ik heb wel even het gevoel gehad dat de transfer naar PSV zou kunnen mislukken

"Ik heb wel even het gevoel gehad dat de transfer naar PSV zou kunnen mislukken"

17-07-2017 11:53
30

Het heeft even op zich laten wachten, maar de huurdeal tussen PSV en Chelsea omtrent Marco van Ginkel is rond. De middenvelder stond maandagochtend al op het trainingsveld bij de Eindhovenaren. Na afloop stond hij de pers te woord.

Emile van de Sande
BAGNES

Van Ginkel genoot interesse uit verschillende competities, maar wilde hoe dan ook terug naar PSV. "Ik had ook andere opties. Spanje, Turkije en Engeland waren andere opties, maar die heb ik een beetje weggekeken. Mijn doel was om bij PSV te gaan spelen en dat is gelukt", zegt Van Ginkel tegen onder meer VoetbalPrimeur.

Na weken onderhandelen kreeg PSV zondag groen licht van Chelsea. "Ik ging er eigenlijk vanuit dat het woensdag rond zou zijn. Uiteindelijk ben ik er nu pas, dus je moet soms geduld hebben. Ik heb wel even het gevoel gehad dat de terugkeer naar PSV zou kunnen mislukken. De intentie was eerst om te kopen, maar die bedragen lagen te ver uit elkaar. Dat ging al snel niet door. Dan heb je altijd wel even een struggle, lukt het wel of lukt het niet? Uiteindelijk kwamen we uit op een verhuur."

PSV wil de middenvelder een leidersrol geven in het nieuwe seizoen, wellicht als tweede aanvoerder. "Daar hebben we nog niet echt over gesproken", zegt Van Ginkel. Of je überhaupt de aanvoerdersband kan dragen als je op huurbasis voor een club speelt? "Dat weet ik niet. Dat is aan de trainer, de staf en de spelers. Voor mij is dat in ieder geval geen heel groot probleem."