Jonker laat vleugelaanvaller van Wolfsburg stagelopen bij Willem II

Jonker laat vleugelaanvaller van Wolfsburg stagelopen bij Willem II

17-07-2017 12:44
6

Willem II heeft de komende dagen Ismail Azzaoui op proef. De negentienjarige buitenspeler van VfL Wolfsburg blijft minimaal tot en met woensdag. Mogelijk speelt hij ook mee in het oefenduel met FC Eindhoven, meldt het Brabants Dagblad.

De Belgisch-Marrokkaanse Azzaoui is opgeleid door Anderlecht. Hij vertrok begin 2014 naar Tottenham Hotspur, maar na anderhalf jaar nam Wolfsburg hem over. De vleugelaanvaller debuteerde op 21 november 2015 in de Bundesliga. Tegen Werder Bremen kwam hij veertien minuten voor tijd in het veld.

Vorig seizoen scheurde Azzaoui zijn kruisbanden. Hij kwam daardoor niet meer in actie voor Wolfsburg. Hij heeft een een verbintenis tot medio 2020 bij de club van de Nederlandse trainer Andries Jonker. Azzaoui is een jeugdinternational. Hij speelde voor België onder 15, 16, 17 en 19. Met de Rode Duivels veroverde hij brons op het WK onder 17.

Willem II presenteerde eerder maandag Dan Crowley. De spelmaker wordt overgenomen van Arsenal. Hij tekent een contract voor drie jaar in Tilburg.